Opdrachtgevers & Referenties
nieuws
referenties
ervaring & diploma's
contact
 


 

 

 

 

 

 
 

 

 

 

 

   

 "Tanya, wat is dit een retegoed persbericht. Echt super super super fijn. Zelfs ik wil mijn eigen boek nu kopen. Je bent ECHT HEEL ERG GOED."
Eef van Opdorp (financieel deskundige RTL programma "Uitstel van Executie"]

"Een bijzonder gesprek en een heel mooi stuk geworden. Hartelijk dank."
Amara van der Elst (spoken word De Dam 4 mei 2021)

Lieve Tanya,
Wat ben ik hier ontzettend blij mee, wat kún je toch goed schrijven! Héél erg bedankt! Deze bio gaat waarschijnlijk een héle tijd mee! En dat interview: enig! Wat een goed idee.
Veel liefs van een dankbare Annemarie.
Je bent een goed, lief iemand.
Ben heel blij dat ik je ken.
XXX
Bestseller auteur Annemarie Postma

Dank je wel, Tanya van der Spek voor je vakkundige journalistieke aanpak om, op basis van de vele gesprekken met mij, een dijk van een basismanuscript voor dit boek te schrijven; je bent een geweldige ghostwriter. Wat heb je dit toch goed gedaan. Ik ben ontzettend blij met jouw werk.
[Cosmetisch arts Helga van den Elzen]

"Wat ontzettend leuk en mooi stuk om te lezen. En wat een groot stuk! Wauw. Ik word er blij van. Heel knap hoe je mijn geratel in dit stuk hebt weten te vertalen! Wat een vak!"
Psycholoog Susanne de Jong

"Ik werd gevraagd om mijn beste freelancer, ik heb jouw nummer gegeven. Ook omdat jij vaak over dit soort onderwerpen schrijft."
AD chef Axel Veldhuijzen

Een geweldig stuk.
Youp van 't Hek

"Je weet mij een vertrouwd gevoel te geven als hoofdredacteur van Straatnieuws. Ik denk dat je een eventueel probleem kordaat oppikt. We vragen heel wat van je, en daarvan heb je je prima gekweten. Daarvoor, en ik weet zeker dat ik namens het bestuur schrijf, onze hartelijke dank!"
Marieke Bolle, voormalig wethouder Den Haag en voorzitter bestuur Straatnieuws

"Echt een onwijs leuk verhaal geworden, Tanya. Top gedaan."
Peter Koop, voormalig chef AD| Delft

"Jij komt met onderwerpen waar anderen niet mee komen."
chef

"Tanya, dank, dank! Wat een impact jouw artikel!"
geïnterviewde

"Wat een onvergetelijk stuk heb je geschreven. Ik kreeg heel veel reacties."
geïnterviewde

"Je inhoudelijkheid is je beste wapen! Klasse gewoon.Je weet wat je wilt met een verhaal en komt ook thuis met wat je je had voorgenomen.Je zelfstandige werkhouding en betrouwbaarheid zijn ook dingen die jou tekenen. Je citeert alsof je de mensen werkelijk hoort spreken."
Marjolein Doomen, docent School voor de Journalistiek

"Tanya van der Spek is een fijne collega om op de redactie te hebben. Ze werkt snel, accuraat, heeft kennis van zaken, een goed netwerk. Ze doet wat ze zegt en zegt wat ze doet. Een collega waarop je kunt bouwen. Bovendien heeft ze een goede pen. Ze schrijft pakkende verhalen die je raken en die je helemaal uit wil lezen. Ze is creatief en denkt mee. Ze is breed inzetbaar en prettig in de omgang."
Floor de Booys, hoofdredacteur Straatnieuws Den Haag/Rotterdam

"Mensen zijn snel op hun gemak bij jou, ze vertellen je de gekste dingen!"
Marion Wassenaar voormalig hoofdredacteur Zij aan Zij

"Jouw stukken tillen het niveau van het hele blad omhoog."
lezer

"Ik ben onder de indruk van je feedback."
schrijver

"Door jouw artikel heb ik een knoop durven doorhakken in mijn relatie."
lezer

"Ik heb zoveel gehad aan jouw artikelen, laat me jou een knuffel geven!"
lezer

"Hoe soepel jij schrijft is jaloersmakend."
eindredacteur

"Met jou heeft het magazine goud in handen."
eindredacteur

"Wij vonden het prettig om met jou te werken en ontvangen veel complimenten over het jaarverslag. Bedankt voor de samenwerking."
Anita Schwab, office manager stichting Leergeld Den Haag

"Dankzij jouw liefdevolle begeleiding, geduld en humor heb ik in de journalistiek stappen gezet die ik niet voor mogelijk had gehouden."
freelancer

"Tanya, your article is very well done! You're a good journalist. I very much liked your ending. Bedankt!"
Shirley Agudo, Amerikaans straatfotograaf en fotojournalist en fotograaf, schrijver van zes boeken waaronder The Dutch and their bikes

"Hartstikke mooi artikel. Dank je voor het gesprek, het was een cadeautje!"
schrijfster Justine le Clercq

"Tanya, een uitstekend artikel heb je gemaakt. Erg leuk om te lezen dat je zo goed de essentie hebt begrepen en zo aangenaam en leesbaar hebt opgeschreven. Mocht er zich in de toekomst zich weer eens iets voordoen, dan zoek ik misschien wel contact met jou.
Nan Stoltenhoff, ex-voorzitter Nederlandse Vrouwenraad

"Erg goed geschreven! Knap hoe je zo een lang gesprek zo goed kan verwoorden en op papier kan zetten. Knap hoor!"
C.T. - geïnterviewde

"Tanya is een topmedewerker. In haar teksten proef ik fijngevoeligheid en professionele distantie. Ze is leer- en nieuwsgierig. Maar ook royaal in haar ambities: je vraagt iets en krijgt er vaak zomaar een beloning voor terug. Dan doet ze bijvoorbeeld, zonder dat het van haar gevraagd wordt, redelijk wat moeite voor het vinden van een mooie artikelfoto. Dit soort aangename verrassingen sieren haar persoonlijkheid en haar werkstijl. Tanya maakt de verwachtingen waar van iedereen die verlangt naar een collega waar je blij van wordt."
Robert Reijns, eindredacteur Kerk in Den Haag

"Ik ken Tanya in vaste dienst als een betrouwbare, loyale chef redactie én sinds kort ook als een freelancer die graag en enthousiast meedenkt over onderwerp en invalshoek. Ik ben altijd weer blij met haar bijdragen, ze schrijft prima en toegankelijk, levert op tijd aan en de opbouw in haar artikelen is altijd helder. Kortom: ik kan haar absoluut aanbevelen als kundige, ervaren freelancer waar je op kan vertrouwen."
Maria van Oosten, hoofdredacteur Zij aan Zij Magazine

"Tanya heeft mij van feedback voorzien op het manuscript van mijn boek: INKOPPERS - Voor wie geen managementboeken leest. Ik was zeer onder de indruk van hoe zij precies aanvoelde wat ik verwachtte. Dit na slechts een telefonische instructie. Toen ik haar feedback kreeg, realiseerde ik me dat dit echt een vak apart is. Kwaliteit was prima. De kool en de geit werden niet gespaard, maar haar suggesties hebben de tekst van het boek zeker positief beïnvloed. Verder werden alle deadlines keurig gehaald. Ik zou haar zo weer inhuren."
Jaco van der Tang, eigenaar VDT Management en voormalig directeur bij Achmea en manager bij ABN Amro

"Ik wil toch nog even opmerken dat ik jouw artikelen er vaak wel vind uitspringen qua schrijfstijl, smeuïgheid en gewoon omdat het vaak wel mijn interesse heeft."
hoofdredacteur

"Wat een goed stuk zeg ! Geweldig. Heel mooi geworden Tanya. Een van de beste stukken ooit over mij geschreven."
Lange Frans

Ik las de vorige week het manuscript van ´Het Kado, mijn vader sterft´
[geschreven door Tika Stardust, redactie door Tanya van der Spek, red.]
Een indruk-wekkend verhaal. Schrijnend, verdrietig, bij vlagen geestig. In een hoog tempo verteld met een directe aansprekende taal. Door dit laatste is het ook voor de lezer (letterlijk) confronterend.
Bij een aantal teksten kreeg ik het gevoel dat niet alleen Tika een klap voor haar kop kreeg, maar ikzelf, als lezer, ook. Een verhaal dat diep gaat. Mijn complimenten, heel knap werk. Ook redactioneel. Bovendien staan er weinig fouten in de tekst.

Schrijver Hans Muiderman