nieuws
referenties
ervaring & diploma's
leuke weetjes
contactLeuke weetjes uit mijn carrière

 • Tijdens de boekpresentatie van 'Mooi om waar te zijn', het boek dat ik als ghostwriter heb geschreven voor cosmetisch arts Helga van den Elzen, stapte ik af op Heleen van Royen, om haar een reactie te vragen op het boek. Ze keek me aan en reageerde op mijn begroeting: "Mogen wij nog wat extra brood?"

 • Be careful what you wish for... Om de 'law of attraction' uit te proberen, zei ik tegen het universum: "Ik wil gevraagd worden voor een journalistieke baan op fietsafstand. Ik ben bereid hard te werken." Binnen een paar weken werd ik door chef Axel Veldhuijzen gebeld, of ik als verslaggever op de redactie van het AD wilde komen werken. Op 6 minuten fietsafstand. En maakte ik soms dagen van 9.00 tot 22.00 uur. :-)

 • Nadat ik voor het AD een Voorburgse man interviewde die een rechtszaak tegen de gemeente won, over de grafsteen van zijn vader die enkele centimeters te breed zou zijn, schreef Youp van 't Hek hier meteen een smakelijke column over in het NRC, getiteld: 'Urnenkeldersluitsteenbesluit'.

 • Een Haags Straatnieuws-verkoper maakte zich boos omdat ik een homo-themanummer had gemaakt in verband met de eerste Roze Zaterdag in Den Haag. AD/Haagsche Courant schreef hierover en zo kwam het in alle lokale media.
  Door een storing in 'het oortje' van presentatrice Elles de Bruin van de talkshow Westweek op TV West (zij hoorde de aanwijzingen van de regie niet), kreeg ik minuten extra zendtijd.
  Ik kwam op de radio en kreeg een twee pagina groot interview in weekkrant Den Haag Centraal, geschreven door Floor de Booys. En het Haags Straatnieuws? Dat werd de best verkochte zomereditie ooit! Op de cover stonden Tosca Niterink en Anita Janssen.

 • Ryanne van der Dorst (Elle Bandita) twitterde direct na onze ontmoeting op het terras van Nighttown: 'Die kan van mijn bucketlist: een interview met Straatnieuws!'

 • Een Zij aan Zij-lezeres dankte mij voor 't artikel over geweld binnen relaties. "Nu begreep ik pas wat mij overkwam en heb ik een einde aan mijn relatie kunnen maken."


 • Het was de bekende onderzoeksjournaliste Renate van der Zee die mij als groentje introduceerde op de redactie van de Haagsche Courant. Ze zei mij: "Mensen met talent komen er wel". En ik kreeg direct een lucratief bijbaantje op de cultuurredactie bij Coos Versteeg. (Een klein artikeltje van 350 woorden was 250 gulden waard. Nu werk je voor 120 euro bruto een hele dag op de redactie.)


 • Vlak na mijn interview met Stella Braam moest de onderzoeksjournaliste onderduiken voor de extreem rechtse Turkse groepering Grijze Wolven. Mijn tekst werd geciteerd in landelijke dagbladen want ik was de laatste die haar had gesproken voor ze onvindbaar was.


 • Panorama vond mijn artikel over een vrouwelijke gigolo voor vrouwen zo vernieuwend dat het op de cover verscheen en dat ik er 2000 gulden voor ontving! (Dat waren nog eens tijden!)


 • De allereerste magazinecover van KANE ontstond op mijn initiatief, voor Zapp (FNV) in het jaar 2000. De jongens, die op het punt van doorbreken stonden, waren er heel blij mee.


 • Anouk had een paar maanden na mijn interview met haar, haar eerste nummer 1 hit. Toen ik haar ontmoette was ik even bang dat ik haar niet zou herkennen, ze was nog onbekend, ik had slechts een foto van haar gezien.


 • Actrice Sacha Bulthuis had haar dode ratjes nog in de vriezer liggen toen ik haar bezocht, ze had nog geen tijd gehad om ze te begraven.


 • We waren bang voor bedreigingen na ons lesbische moslim themanummer bij Zij aan Zij, maar er gebeurde niets!

Enkele quotes...

'Sinds mijn herseninfarct weet ik dat er geen leven is na de dood'
-Sacha Bulthuis (actrice, 1948-2009, winnares Theo d'Or 2x)

'Ik maak me niet snel kwaad om dingen, alleen op het persoonlijke vlak. Laatst heb ik de fiets van een vriend in de sloot gegooid. Waar de ruzie over ging, weet ik niet meer.'
-Hermine Landvreugd (schrijfster en ex van Theo van Gogh)

'Een regisseur kiest voor zijn meisjeshoofdrol het meisje dat het lekkerst is, zijn eigen natte droom, want het is een soort muze. Zo werkt het, take it or leave it.'
-Rifka Lodeizen (actrice, Gouden Kalf-winnares)

'Verslaving is gewoon een lesje nederigheid.'
-Annemarie Postma


Mail mij via tanyavdspek@hotmail.com