home
liefde voor schrijven
mijn specialiteiten
ervaring & diploma's
wat zeggen anderen?
leuke weetjes
contact
 Enkele quotes...

'Sinds mijn herseninfarct weet ik dat er geen leven is na de dood'
-Sacha Bulthuis (actrice, 1948-2009, winnares Theo d'Or 2x)

'Ik maak me niet snel kwaad om dingen, alleen op het persoonlijke vlak. Laatst heb ik de fiets van een vriend in de sloot gegooid. Waar de ruzie over ging, weet ik niet meer.'
-Hermine Landvreugd (schrijfster en ex van Theo van Gogh)

'Een regisseur kiest voor zijn meisjeshoofdrol het meisje dat het lekkerst is, zijn eigen natte droom, want het is een soort muze. Zo werkt het, take it or leave it.'
-Rifka Lodeizen (actrice, Gouden Kalf-winnares)

'Verslaving is gewoon een lesje nederigheid.'
-Annemarie Postma

Leuke weetjes uit mijn carrière

  • Een Haags Straatnieuws-verkoper maakte zich boos omdat ik een homo-themanummer had gemaakt in verband met de eerste Roze Zaterdag in Den Haag. AD/Haagsche Courant schreef hierover en zo kwam het in alle lokale media. Ik kreeg extra zendtijd in de talkshow van Elles de Bruin op TV West, ik kwam op de radio en kreeg een twee pagina groot interview in weekkrant Den Haag Centraal, geschreven door Floor de Booys. En het Haags Straatnieuws? Dat werd de best verkochte editie van het jaar! Op de cover stonden Tosca Niterink en Anita Janssen.


  • Een Zij aanZij-lezeres dankte mij voor 't artikel over geweld binnen relaties. "Nu begreep ik pas wat mij overkwam en heb ik een einde aan mijn relatie kunnen maken."


  • Het was de bekende onderzoeksjournaliste Renate van der Zee die mij als groentje introduceerde op de redactie van de Haagsche Courant. Ze zei mij: "Mensen met talent komen er wel". En ik kreeg direct een lucratief bijbaantje op de cultuurredactie bij Coos Versteeg.


  • Vlak na mijn interview met Stella Braam moest de onderzoeksjournaliste onderduiken voor de extreem rechtse Turkse groepering Grijze Wolven. Mijn tekst werd geciteerd in landelijke dagbladen want ik was de laatste die haar had gesproken voor ze onvindbaar was.


  • Panorama vond mijn artikel over een vrouwelijke gigolo voor vrouwen zo vernieuwend dat het op de cover verscheen en dat ik er 2000 gulden voor ontving! (Dat waren nog eens tijden!)


  • De allereerste magazinecover van KANE ontstond op mijn initiatief, voor Zapp (FNV) in 2000. De jongens, die op het punt van doorbreken stonden, waren heel enthousiast.


  • Anouk had een paar maanden na mijn interview met haar, haar eerste nummer 1 hit. Toen ik haar ontmoette was ik even bang dat ik haar niet zou herkennen, ze was nog onbekend, ik had slechts een foto van haar gezien.


  • Actrice Sacha Bulthuis had haar dode ratjes nog in de vriezer liggen toen ik haar bezocht, ze had nog geen tijd gehad om ze te begraven.


  • We waren bang voor bedreigingen na ons lesbische moslim themanummer bij Zij aan Zij, maar er gebeurde niets!

Mail mij via tanyavdspek@hotmail.com